חשבתי שיוצאים לקניון אבל יצאנו למטעים ..מהכעסים התחלתי לשבור לעץ את העצמות , כלומר את הענפים.
בטרם אחטוף הרצאה שהעצים כואבים ובוכים ,עשיתי את עצמי נרתם לקטיף כמובן שברור היה שממני לא יצמח חקלאי ,מה שבטוח המתנתי לשעת כושר מסתתר בין הענפים לשעת המשחקים.,
עשיתי פרצופים שאני סובל ומתאבל על הענפים השבורים.
עוד הרהורים אחדים בין המטעים שאותי לא מעניינים
הגעתי למסקנה שריצה בין המטעים והעצים הבוכים זה הדבר הכי מעשי שאחותי תקטוף אפרסמונים.
זו אחותי החקלאית, שאבי אומר שהיא רוחנית ,מדברת עם ציפורים ועצים. אני בנתיים יצאתי לחפש צבים.
כאן מצאתי את יואב הצב, אחותי מיד החליטה שהיא מחליטה מה יהיה שמו, ובכלל טוענת שזו צבה בת.
בת אישה נערה, הסברתי לאחותי ששמו יהיה יואב וזה לא מעניין אותי אני קובע גם אם הצב נקבה יהיה שמה יואב
אבי התערב בויכוח והחליט שהצב ילך לטייל בין עצי האפרסמונים אנחנו נבוא לבקר אותו בימי הקטיף
לבסוף הגעתי למסקנה אם לא ניתן לשבור לעצים את הענפים, אז לשיחים,ולהגיד שאני מביא פרחים. .,
שישים שניות על אפרסמונים
האפרסמונים ידועים בהשפעתם החשובה על הורדת הסיכון למחלות לב ולסוגי סרטן
מסוימים. מחקרים שנעשו לאחרונה בחו"ל מראים שהאפרסמון משפר פעילות מעיים,
מפחית סיכון לטרשת עורקים, סרטן המעי הגס למחלות כלי דם ולב. בתוך הפרי מצויים
הסיבים המסיסים אשר להם מייחסים יכולת לעכב ספיגת סוכר וכולסטרול בדם. התכולה
הגבוהה של סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים ויסודות קורט באפרסמון, הופכת
את האפרסמון לפרי מוביל בתזונה מונעת מחלות לב. מרבית נוגדי החמצון מצויים
בקליפה, לכן חשוב לאכול את האפרסמון בשלמות.
למרות השם הרע שיצא להם בגלל מקרים בודדים, אפרסמונים דווקא כן בריאים למערכת
העיכול, במיוחד במקרה של עצירות. הם רק לא מומלצים לאנשים שעברו ניתוחי קיבה
כלשהם. הערך התזונתי של האפרסמון: 100 גרם אפרסמון מכיל בערך 70 קלוריות, עם
שפע ויטמין A, חומצת פולית ואשלגן. הוא גם מכיל כמויות די קטנות של ויטמיני B,
סידן, מנגון, זרחן ואבץ.
מקורו של האפרסמון באזור סין, שם הוא מהווה מאכל מסורתי ופופולרי בראש השנה
הסינית, וביפן - שם הוא נחשב לפרי הלאומי. זן מיוחד של אפרסמון גדל פעם גם
בארה"ב, והאינדיאנים קטפו, ייבשו ואכלו אותו כמו תאנים, אך רוב האפרסמונים
שגדלים שם כיום הם מהזן היפני שהובא לארה"ב על ידי רב חובל בשנת 1856.
בארץ פיתחנו זן הידוע ואהוד בעולם כ"Sharon Fruit" שנאכל לאחר הבחלה, בעודו
מוצק, בניגוד לזני אפרסמונים אחרים המתרככים בהבשלתם ונאכלים עם כפית. כמו הזן
היפני, הוא מאופיין בצורת הכוכב במרכז כאשר נפרס לרוחבו בקליפה.
מה עושים איתם?
בארצות שונות נהוג להכין מהאפרסמון פודינג אפוי, אך אפשר גם להוסיפו לדברי
מאפה כמו עוגות ומאפינס, לסלטי פירות, וגם לשלב אותו עם אבוקדו ורוטב וינגרט
ועם טעמים נוספים כמו מנגו, ופפאיה, פרי הדר וגם זנגביל טרי. קניתם יותר מדי
אפרסמונים? אפשר להקפיא אפרסמונים בשלים עד ל-3 חודשים ולאכול אותם
חצי-מופשרים כמו גלידה.
בחסות מועצת הפרי
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.