לכל סיר יש מכסה, תמיד אמרו לי את זה.
פעם חשבתי, שלא משנה אם הסיר
גדול או קטן אז יש לו מכסה.
לפעמים המכסה חסין בפני חום ולפעמים אם מנסים להרים אותו
נכווים.
לפעמים המכסה שקוף לחלוטין וניתן לראות דרכו הכל
ולפעמים הוא אטום לגמרי.
היום אני כבר לא בטוחה שזה נכון,
אולי יש סירים שאין להם מכסה,
או שהמכסה שלהם אבד או נשבר,
או ששמו אותו על סיר אחר בטעות.
ויש סירים ששמים עליהם את המכסה הראשון שבסביבה
ואז נוצרים רווחים כאלה בדפנות של הסיר ואוויר יוצא מהם.
או שהסיר הוא כל-כך מיוחד שאין מכסה שמתאים לו בול
ואז אפשר להכין בו רק מאכלים שלא מצריכים מכסה כמו מרק.
ומרק זה דווקא דיי טעים, לא?
|