רכיבים: בצל, שום, ערמונים, פטריות פורטבלו, פטרוזיליה, עלי
מרווה.
1.5 ק"ג תפוחי אדמה, 1 ק"ג בשר בקר טחון.
הכנות מקדימות:
מפשירים את הבשר (שעתיים של הפשרה במים פושרים מספיקה)
ערמונים לחמם בתנור בחום 220 מעלות כרבע שעה
מבשלים תפו"א מקולפים עם מעט מלח
מטגנים במחבט כ-2 בצלים עם 6 שיני שום קצוצות,
מוסיפים - 3 פטריות פורטבלו חתוכות מעט גס
ערמונים מקולפים
כ-6 עלי מרווה
מטגנים כ-2 דקות ואז מוסיפים את הבשר - מטבלים במלח ופלפל גס
ומטגנים עד שהבשר מגיע לצבע חום ומטוגן כך בכל מרכיביו.
אחרי שהבשר מוכן שופכים את תוכן המחבת לתבנית ומיישרים.
מטגנים בשמן זית 2 בצלים
בינתיים מאדים את תפו"א על אש קטנה.
מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים במעט מרק עוף, מלח, פלפל. תוך
כדי בחישה מוסיפים 3 ביצים.
את הפירה המוכן יוצקים על הבשר, מישרים ועושים חריצים קטנים עם
מזלג. שופכים פירורי לחם וזולגים מעט שמן זית מעל.
מכניסים לתנור ב-180 מעלות ל-45 דקות. |