וקטור פרג נחשב תמיד חיה משונה בקרב הקולגות שלו. זה לא רק
משום שלא היו לו גבות. הוא היה נוהג להסתגר במעבדתו שעות רבות
מאחורי דלת נעולה, משאיר מעברה השני ניחושים וקונספירציות
לרוב. לא היו לו כמו לאחרים עובדי מעבדה, גם לא תלמידי מחקר
מזה שנים רבות. דוקטור פרג היה מומחה לעובשים. בשנים האחרונות
ריננו שהוא ממחזר מאמרים ישנים, שהיה עורך אותם, מעביר טבלה
מפה לשם, נתונים ממאמר אחד לשני ומפרסם אותם בספרות המקצועית
כמאמרים חדשים. כך הוא הצליח להערים שוב ושוב על עורכי כתב
העת
המדעי לעובשים. אבל בשל חוסר ההתעניינות הציבורית בעובשים,
מעשיו של דוקטור פרג ממש לא עניינו מספיק כדי לעורר שערוריה.
מהמאמרים שפרסם, ניתן היה לנחש מהם מעשיו של דוקטור פרג מעבר
לדלת הנעולה. הוא היה רוכן מעל עדשות המיקרוסקופ. בוחן את
מבנה
הקורים שהתפתחו מנבגי עובשים שהיה מקרין באור אולטרה סגול
ארוך
וקצר, להשראת מוטציות. העמיתים, שכניו למחלקה חיו כל הזמן
בחשש
מהפצת נבגי תופת שיזלגו בתנועת האויר ממעבדתו. אבל הוא טען
שבמעבדתו ננקטים כל אמצעי הזהירות הנדרשים, הכוללים מערכת
זרימת אוויר בלחץ שלילי ופילטרים לסינון חלקיקים במערכת
האיוורור.
מאז ימים ימימה עובדי המחלקה לבוטניקה קיימו באדיקות נוהג
הפסקת תה. מסיבת התה היומית הקטנה שלהם. בין לגימות התה לבין
פצפוצי לעיסות צנימי לחם מרוחים בחמאה, הוחלפו סיפורים קטנים
מלווים בציחקוקים נשיים. שיגרת הפסקות התה היומיות נשברה,
כאשר
הנוכחים גילו שטעם החמאה בצנימים שלהם כטעם גבינת רוקפור.
אריזות חתומות של חמאה שהיו במקרר נפתחו אחת אחר השניה ולמרות
תאריכי התפוגה התקינים, בכולם לחמאה היה טעם רוקפור. אך בעצם
טעם הרוקפור בצנימים דווקא מצא חן בעיני הסועדים. בתחילה חשבו
שזו טעות ברוכה בתהליך ייצור החמאה במחלבה, אך בבדיקה מהירה
שערך דוקטור פרג, הוא אישר שבחמאה מצוי זן של העובש פניציליום
רוקפורטי - העובש שבגבינות רוקפור. העובש שהוא חוקר לאחרונה
במעבדתו. ההנאה שבטעם החמאה וההתבסמות הנעימה שהושרתה בקרב
האוכלים השכיחה מהם את העובדה המדאיגה שנבגים ממעבדתו של
דוקטור פרג מצאו את דרכם אל אוויר העולם מחוץ למעבדה.
בידיעות בעמוד הראשי בעיתונים דווח על סגירת המחלקה לבוטניקה
ועל אישפוז כפוי של עובדיה בשל מחלת הזיות קשה ומסתורית.
למעשה
אלה היו דיווחים על תחילתה של מגיפת 'החמאה הכחולה'. המגיפה
שהטריפה את המין האנושי.
(בהשראת חבילות חמאת עיזים שקיבלו צבע וטעם רוקפור במקרר
המטבח
שלנו).
|