פניתי לאימא, בתור אורים ותומים
לקבל עצתה, איך עושים חמוצים
תמיד זה הפליא אותי
איך בתהליך קל ופשוט
ניתן כמעט כל מוצר חיוני
לבקבק, לאחסן ולשמור על טריות
״אני מעוניין לשים דבר מה בצנצנת
אין לו בו צורך כעת.
רוצה להוסיף לו קצת ארומה, קצת טעם
ובעיקר, שאוכל לשלוף אותו אי פעם,
אולי בעוד חודש או שניים
אולי בעוד שנה, או כשכבר ירעדו הידיים
יכמהו כבר לטעם, לריח, לקורטוב נגיעה
של טעם בוסרי, תמים, מעורר תהייה.
והכי חשוב שיהיה כמו חדש
מזין ובריא, שאוכל לאכול בלי חשש
וכשסוף סוף יבשיל המצב
או אז, באפיסת כוחותיי, אשביע רעב״
״זה קל ופשוט, בני היקר״
צהלה אמי, מחיוניות האתגר
״כול מה שצריך זה כמה מצרכים,
דברים די פשוטים ומאוד נגישים
המתכון הוא פשוט, ולא דורש ניסיון,
אבל מצריך סבלנות.
סבלנות, והמון.
בכדי לשמור על טריות
רכך באמפטיה, טבל בנחישות
ואז תשים בצנצנת תוך הרבה זהירות
בכלי שרדני, שלא ישבר בקלות.
תמלא אז ברוטב או חומץ, כמעט עד קצה
תזליף מעל שמן, שכל האוויר ייצא
והשלב החשוב ביותר בתהליך השימור
הוא לאטום את הכל, שלא ייכנס גם פירור
תעשה מה שתוכל כדי לבודד מחמצן,
ומחום, ומקור... ובעצם, זה כל העניין
לא לתת לשום השפעה חיצונית
להרוס, לשבש או לשנות את התוכנית״.
״ומה בכלל אתה רוצה לשמר?״
שתקתי דקה, מעמיד פני חושב
ואם הייתי יכול, אז הייתי אומר,
״את הלב אימא, את הלב״. |