שבו על כיסא המחשב שלכם, עם כוס בירה קרה (אפשר גם כוס מים,
אני לא אכעס), ותנו לי לספר לכם סיפור.
הסיפור שלנו מתחיל לפני חמש שנים, בחורף גשום במיוחד. הגשם
גורם לרעש חזק במיוחד, ומעצבן מאוד את גיבורנו -ז'אק ד'וברניון
(לא מבטאים את הנון האחרונה, מעין נהימה דרך האף). ז'אק בדיוק
סיים את יומו האחרון בקורדון בלו (בנוהל, דרך האף), והוא עכשיו
שף מוסמך. לא סתם שף סוג ז' כמו שמוצאים במסעדות סוג ח' בשכונה
סוג ט'. אנחנו מדברים כאן על שף במלוא מובן המילה. אחד שיכול
לקחת מסטיק לעוס, שני בצלים ואספרגוס נבול, ולהכין מהם שרימפס
אלא רוטב שמפניון (כל הכבוד, אני רואה שאתם כבר מתורגלים).
בקיצור, ז'אק ידידנו הוא המקגייוור של עולם הגורמה. ומחר הוא
מתחיל לעבוד כסטאז'ר אצל גדול השפים בפאריז, הלא הוא חיימון
אבולעפיה. שיט, השם לא מתאים. תשכחו מזה, נקרא לו פייר
קוסטינולה (במלרע כמובן). בקיצור, הפייר הזה הוא תותח על בכל
מה שקשור לבישול, והוא ילמד את ז'אק מאיפה משתין הבורדו, בציר
88'.
לילה, בוקר.
"בונז'ור מוןסייר (מסייה בשבילכם) ד'וברניון, אתה מוכן ללמוד
איך מבשלים, כאן בטור ד'ארז'ן?" "ווי ווי מוןסייר קוסטינולה",
רק תן לי שניה להתארגן, שניה אחת ואני מפעיל את המתקן לגילוי
סודות טבחים שניתן לי בכוכב הבית שלי, אוזביקסטיבוץבינהום 2.3.
הא הא הא, אוויל שבאווילים... עכשיו בזכותך ספינת האם שלי תפתח
את המסעדה מספר 1 ביקום, שתגיש את כל מה שאתם מגישים כאן, עם
נוף לפלוטו. "אלון זי, בוא נתחיל במלאכה." [בלה בלה בלה, קצת
כמהין, בלה בלה בלה, על אש קטנה לשעתיים, בלה בלה בלה, מוכן!]
"תודה רבה לך קוסטינולה! ועכשיו כבר אפשר לגלות לך שאני מרגל
מטעם ארגון המרגלים הקולינרים של כוכב אוזביקסטיבוץבינהום
2.3!! ובזכותך נפתח מסעדה שתקרע לטור ד'ארז'ן את העכוז". "הו,
אמבציל שכמותי, איך לא ראיתי את המתקן הענקי שכתוב עליו 'מתקן
לגילוי סודות טבחים' אבוי!"
ואז החבר'ה מאוזביקסטיבוץבינהום 2.3 פתחו מסעדה, אבל אף אחד לא
בא אליה כי כבר לא ממש טסים לחלל. (חוץ מאיזה מליונר פסיכי,
אבל בדיוק נגמר לו הכסף הקטן, אז הוא רק הסתכל על העיצוב). |
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.