חתול ברוטב שמנת ופטריות.
מצרכים:
חתול (עדיף ג'ינג'י)
שמנת
פטריות
בצל
תבלינים (מלח, פלפל שחור גרוס)
אפשר להוסיף בזיליקום - לא חובה.
תחילה קוצצים את הפטריות והבצל לחתיכות דקות ומטגנים בשמן דק,
רצוי שמן זית.
בזמן שהפטריות והבצל על האש מכניסים את החתול לסיר עם מים
רותחים למשך 10 דקות על להבה גבוהה. אפשר להוסיף את הזנב. יש
כאלו שמבשלים את הזנב במים חמים וכך יש להם ציר חתול, אני
אישית מעדיף ציר עוף.
ברגע שרואים שהבצל הזהיב והפטריות התרככו מוסיפים את השמנת
ומבשלים על אש קטנה.
רצוי שלא לאכול חתולי רחוב כי אי אפשר לדעת איפה הם היו ואולי
יש להם מחלות. גם יונים זה כשר אבל אף אחד לא צד אותם ברחוב
ומטגן אותם.
כשרואים שהשמנת מתחילה טיפה להצהיב מוסיפים מלח ופלפל לפי מידת
הצורך.
לאחר 10 דקות שהחתול במים מוציאים אותו מהסיר, מסננים ושוטפים
במים קרים על מנת להפסיק את פעולת הבישול. חותכים את החתול
לרצועות או לקוביות קטנות, כל אחד על פי העדפה אישית.
גם על חתיכות החתול אפשר להוסיף מלח ופלפל ואפשר להוסיף לשמנת
גם את הבזיליקום.
מוסיפים את החתול לרוטב השמנת ומערבבים עד שכל החתול מכוסה
ברוטב.
צורת הגשה: מוזגים את החתול ברוטב השמנת לצלחת עמוקה ומניחים
מסביב לדופן הצלחת את הזנב.
לצמחוניים מביננו אפשר לעשות את אותו המתכון עם ספגטי במקום עם
חתול.
בתאבון. |