[ ביית אותי ]   [ עדיפה ]   [ עזרה ]  [ FAQ ]  [ אודות ]   [ הטבלה ]   [ דואל ]
  [ חדשות ]   [ אישיים ]
[
קול-נוע
]
 [
סאונד
]
 [
ויז'ואל
]
 [
מלל
]
 
New Stage
חיפוש בבמה

שם משתמש או מספר
סיסמתך
[ אני רוצה משתמש! ]
[ איבדתי סיסמה ): ]


מדורי במה







ששת שצ
/
פסח

פסח, איזו מכה, בטח המכה האחת עשרה. רק אני נזכר איך
הגרוזיניות בלוד היו הופכות את כל הבית החוצה, אני מקבל חררה.
אבל כאן אנשים מנקים את התריסים, ככה כאילו שאם בחוץ נקי אז
בפנים זה בסדר. נכון הם גם מפנים את כל הגרוטאות והזבל. לאן?
לרחוב אלא לאן רציתם?.
אני לא מארח בפסח כי היומולדת שלי חל בראש השנה, אז אני מזמין
בראש השנה וככה חוסך לי את הואג'ראס.
אבל אני מקבל כאב ראש מהסיפור הזה של המתנות. נכון, עשינו חוזה
על פרחים אבל אתם מכירים מישהו במדינה הזו שמקיים חוזים?. אבל
מה שמרגיז עוד יותר שהרי ברור שאנחנו מתארחים אז למה לחכות עם
הסיפור הזה של המתנה ליום יומיים האחרונים לפני החג כאשר
החנויות מפוצצות?.
ואחרי שנעבור את המתנות בשלום יתחיל הסיפור של האוכל, נו, מה
אתה מביא?
אני ממונה על הצמחוניים, כן אלו שלא אוכלים בשר. יופי אבל למה
הם גם לא אוכלים דגים?
מעניין גם השינוי שחל במנהגי האכילה אצלנו בעקבות אימוץ
"ההקלות" של אחינו בני עדות המזרח, ואם יש הקלות למה לא לאמץ
אותם? אורז למשל? אם אמא שלי הייתה יודעת שאני מכין אורז בפסח
הייתה מתעלפת. וכשר לאוכלי קטניות כמה זה נהדר. כאילו כשאני
חושב על זה כעת אם אתה אשכנזי ואכלת אורז בפסח בבוא יומך
כשתגיע למעלה יתפוס אותך האל ויאמר לך אהה אכלת אורז בפסח ואתה
אשכנזי, קדימה לגיהינום.
אני אומר לכם שהיום הלכתי להיפר וקניתי קילו אורז וקילו עדשים
ובצל ואני הולך להכין לי בפסח את המג'דרה של החיים שלי.
אבל להם אני יכול להכין להם טבעול, זאת אומרת ארטישוק ממולא
בבשר צמחי. מכינים את התערובת כמו לקציצות רק עם קמח מצה במקום
לחם, משתמשים בתחתיות ארטישוק קפוא, ממלאים מטגנים מעט
ומכניסים לתנור עם רוטב.
מה עוד הם אוהבים הצמחוניים האלו? קציצות כרישה או פראסה.
מבשלים את הגבעולים האלו, טוחנים במיקסר מוסיפים ביצים,
פטרוזיליה שום ותבלינים כן בטח קמח מצה. ומטגנים.
וסלט? מה עם סלט? אפשר סלט ירוק זה הכי קל פותחים אריזה של עלי
בייבי מוסיפים חסה מהשאריות של הטבילה עגבניות שרי ורוטב לסלט.
המהדרין מוסיפים פטריות שמפניון טריות. אבל אני חייב לסבך את
עצמי בסלט מראשי דקל
מה שנקרא לבבות דקל. אותם אני חותך לפרוסות מוסיף מלפפונים
חמוצים גמבה חמוצה שמיר ורוטב. אם אתם חושבים שזה כשר לפסח אני
לא בטוח אבל נבדוק מה כתוב על הקופסא.
והדבר האחרון שהוא הספציילטה שלי זה סלט ואלדורף שעשוי מכרפס
אננס תפוחי עץ, פקאן, מיונז ומיץ לימון.
ואז כשהכל מוכן היא אומרת לי נו ופרחים קנית?
לך תקנה זר פרחים מכובד בערב פסח
אללה יוסטור.
חג שמייח







loading...
חוות דעת על היצירה באופן פומבי ויתכן שגם ישירות ליוצר

לשלוח את היצירה למישהו להדפיס את היצירה
היצירה לעיל הנה בדיונית וכל קשר בינה ובין
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.
כשאומרים לך לא
להתכופף להרים
את הסבון
במקלחות בבית
הכלא, הם לא
צוחקים.


תרומה לבמה




בבמה מאז 21/4/05 0:53
האתר מכיל תכנים שיתכנו כבלתי הולמים או בלתי חינוכיים לאנשים מסויימים.
אין הנהלת האתר אחראית לכל נזק העלול להגרם כתוצאה מחשיפה לתכנים אלו.
אחריות זו מוטלת על יוצרי התכנים. הגיל המומלץ לגלישה באתר הינו מעל ל-18.
© כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות ל
ששת שצ

© 1998-2024 זכויות שמורות לבמה חדשה