New Stage - Go To Main Page

גלי אידלסון
/
רבדים קולינרים

מה האינטרס לאכול משהו בפיתה?
הלא פיתה שלא כמו בכריך או בסנדוויץ
פיתה היא שק עשוי מבצק
בעוד כריך עשוי כהלכה הוא מבנה עם יציבות?
פיתה כשלעצמה אין בה רבדים
ואילו הסנדוויץ משמעותו ברבדיו

אני מתבוננת בציידי הביסים בדוכן הפלאפל השכונתי
תוהה לי האם זה אכיל?
תוהה לי מדוע אין רבדים
תוהה לי למה לכולם יש חור בפיתה?
למה אין פלאפל בסנדוויץ
ואל תגידו לי באגט,
כי שנינו יודעים שלא לזה הוא מיועד.

התאווה לרעב, מעבירה אנשים על דעתם
מנה אחת במקום, אחת לדרך, ותוסיף קצת חרדל
מדוע כיבתינו לא מעלה גירה?
מדוע כמו הזבוב לא נעקל בחוץ עם מיצי מרה
מה זה הנימוס הזה שללעוס בפה סגור?
פה סגור שמחרחר כמו גנרטור.
צביעות הגם פה תכי באגו שלנו?

הכנתי לי כריך כמו פעם,
שני רבדים של לחם מחיטה מלאה
שלושה רבדים של בשר מעובד
רובד קל של חומרי מאכל
קצת ירוק לעיניים
ומלח, ממש טיפה מלח
אי אפשר בלי מלח.



היצירה לעיל הנה בדיונית וכל קשר בינה ובין
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.
בבמה מאז 6/8/01 18:22
האתר מכיל תכנים שיתכנו כבלתי הולמים או בלתי חינוכיים לאנשים מסויימים.
אין הנהלת האתר אחראית לכל נזק העלול להגרם כתוצאה מחשיפה לתכנים אלו.
אחריות זו מוטלת על יוצרי התכנים. הגיל המומלץ לגלישה באתר הינו מעל ל-18.
© כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות ל
גלי אידלסון

© 1998-2024 זכויות שמורות לבמה חדשה