[ ביית אותי ]   [ עדיפה ]   [ עזרה ]  [ FAQ ]  [ אודות ]   [ הטבלה ]   [ דואל ]
  [ חדשות ]   [ אישיים ]
[
קול-נוע
]
 [
סאונד
]
 [
ויז'ואל
]
 [
מלל
]
 
New Stage
חיפוש בבמה

שם משתמש או מספר
סיסמתך
[ אני רוצה משתמש! ]
[ איבדתי סיסמה ): ]


מדורי במה








אכן, הבישול הוא אמנות, בהבדל אחד. אורך חייה של היצירה - קצר,
מאחר ואת יעודה העיקרי היא ממלאה תוך ירידה במורד לוענו. כבד
עוף מטוגן הוא מנה אהובה על רבים. למעשה גם משך ההכנה קצר
יחסית, אולם רק מועטים מבינינו, יהיו מוכנים לשים את נפשם בכפם
שכן מדובר במעשה מאד מסוכן, במיוחד לחיי הזיווגיות.
את הכבד יש לטגן על אש חזקה במחבת גדולה או בסיר שטוח פתוח. יש
להתכונן לכך שבמהלך הטיגון יווצרו פיצוצים עזים הנובעים מהמגע
החם בין השמן לאונות הכבד. הפיצוצים, מעיפים לכל עבר טיפות
כבדות של שמן מזוהם ברסיסי כבד. הם נוחתים, על ידיך, פניך,
משטח השיש, החלונות, הקיר המסוייד, הרצפה ועל המנורה הקפיצית
המסוגננת שאשתך הוסיפה אתמול לאוסף של איקאה. מומלץ לא לגשת
להכנת הכבד אלא רק לאחר שהצלחתם לפתות את בת זוגכם לצאת למשך
שעתיים לפחות, לקניות או הצגה, שימשכו כל זמן ההכנה והניקוי
שאחריה.
לאחר הטיגון, חייבים  לערוך ניקוי יסודי בדירה הכולל את
המשקופים והשיש ולסייד את הקירות.
הקדמה זו נכתבה על מנת לנקות את הכותב מכל אחריות לתביעות
ותלונות קטנוניות של קוראים העלולות לצוץ בעקבות ניסוי המתכון.
גברים, ראו הוזהרתם - האחריות כולה שלכם.



א.כבד
החמרים:
-8 כבדי עוף צעיר טריים (רצוי)

אופן ההכנה:
- רוחצים בזהירות את הכבדים ומפרקים כל אחד לשתי אונות
נפרדות.
- בסיר שטוח מחממים כרבע כוס שמן ובודקים אם חם דיו (על ידי
הטלת טיפת מים פנימה שצריכה להשמיע קול ניפוץ)
- מניחים את אונות הכבד בסיר בצורה נוחה (לא בצפיפות) תוך
כוונה שיחרך באש החזקה עד לקבלת צבע חום ומראה פריך.
- להפוך לצד השני ולהמתין בסבלנות עד לקבלת המראה הפריך.
- מטרת האש החזקה לגרום לכבד להחרך מבחוץ, אך לשמור על תוכנו
הפנימי רך וחצי נא.
- לפני ההגשה להכין טוסטים מפרוסות לחם לבן, חרוכות קל.



ב. רוטב פטריות
מצרכים:
- 1 בצל גדול.
- 8 פטריות שמפיניון טריות לא גדולות
- שתי  כפות של אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה:
- לחתוך את הבצל לרצועות.
- בסיר בינוני להכניס מעט שמן (זית מומלץ) ולהזהיב קלות את
רצועות הבצל.
- לחתוך את הפטריות בפרופיל (כך שתשאר צורת הפטריה) לפיסות
גסות ברוחב כ- 4 מ"מ ולהוסיף לבצל שעל האש.
- לטגן קלות עד לשינוי הצבע וקבלת מראה זגוגי.
- לפזר מעל לחומרים המטוגנים את אבקת המרק ולערבב קלות בכף
עץ.
- להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולהעביר לאש קטנה ביותר.
- לערבב עם כף עץ במשך 5 דקות.
- למניעת היוצרות קרום - לשפוך בזהירות כשתי כפות מים רתוחים.



ג. הגשה:
- על צלחת שטוחה גדולה, מניחים פרוסת טוסט חמה ועליה שתי אונות
כבד מטוגן.
- מעל הכבד שופכים רוטב פטריות עם מצקת קטנה.
- מקשטים עם קצת עלים ירוקים ומגישים מיד כמנה ראשונה.
בתאבון


יוני 2002







loading...
חוות דעת על היצירה באופן פומבי ויתכן שגם ישירות ליוצר

לשלוח את היצירה למישהו להדפיס את היצירה
היצירה לעיל הנה בדיונית וכל קשר בינה ובין
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.
כל העולם שחקנים
ורק אתר אינטרנט
אחד הוא במה


תרומה לבמה




בבמה מאז 26/5/04 14:28
האתר מכיל תכנים שיתכנו כבלתי הולמים או בלתי חינוכיים לאנשים מסויימים.
אין הנהלת האתר אחראית לכל נזק העלול להגרם כתוצאה מחשיפה לתכנים אלו.
אחריות זו מוטלת על יוצרי התכנים. הגיל המומלץ לגלישה באתר הינו מעל ל-18.
© כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות ל
שבר כלי

© 1998-2024 זכויות שמורות לבמה חדשה