לחלוב
להתמוגג
נחוח הלימון
להסיר את שאריות ה"עצה"
צא/י לחורש הקרוב,
גש אל כליל החורש העומד במלוא פריחתו
"חלוב" את הפריחה...
------------------------------
רכיבים:
פריחת כליל החורש - 4 כוסות
סוכר - 3
לימונים - 3
אגוז מוסקט טחון - לפי הטעם
(אפשר להוסיף או להחליף בציפורן ו/או ג'ינג'ר, על פי החשק.)
אופן הכנה:
לנקות את הפריחה ולהפריד מהעצה
לסחוט לימון אחד
לחתוך שני לימונים לקוביות
להוסיף הנ"ל עם הסוכר לסיר
לחמם על אש קטנה עד הפיכת הבלילה לנוזל
להמשיך ולחמם על אש קטנה תוך כדי בחישה, עד קבלת הסמיכות הרצויה.
(אצלי, כ-40-50 דקות)
הערות:
"לחלוב" את כליל החורש בעדינות, כך שהתפרחת תשאר בשלמותה עם מינימום עצה -
(הענף/בד אחרון המחבר את הפריחה לעץ)
לערבב בכף עץ.
אפשר להוסיף או להחליף בציפורן ו/או ג'ינג'ר, על פי החשק.
מקור המתכון:
מנפלאות הבישול של סבתי - בתיה הפטר
-------------------------------------------------------------------
MIXED MEDIA הה?! :-)