זו הייתה עוגה עם שלוש שכבות. העליונה והתחתונה עבות במיוחד,
בניהן הפרידה שכבה שלישית, דקה מאוד.
השכבה התחתונה, הבסיס, הייתה מורכבת מחומרים פשוטים למדיי בצבע
אחיד, כמו בכל עוגה טיפוסית, שמה לעשות, אי אפשר בלעדיהם. אם
היית לוקח ביס רק מהשכבה התחתונה היית מרגיש היטב את החמאה
והכל היה מתפורר לך בפה.
השכבה העליונה, כראוי לשכבות עליונות, הושקעו בה כל המאמצים
שתראה טוב. היא הייתה מורכבת ממבחר שוקולדים בצבעים שונים,
מומסים במיני קצפות ועליהם הונחו ברכות קישוטי מרציפן. לא פעם
נראו עליה סימני אצבעות טועות של אנשים שרצו "רק לטעום".
למעשה, זו שכבה די אוורירית שהטעם שלה נוטה לאכזב.
בין לבין יש שכבה נוספת, חמקמקה. היא אינה מפוזרת בצורה אחידה
לאורך כל העוגה ואת המרקם של אין איש יודע. לא כל מי שטועם
בעוגה מבחין בקיומה של שכבה זו, אבל היא שם, היא מה שבאמצע,
מחכה שיגלו אותה. |