רכיבים
1 גדי
1 ליטר חלב אם הגדי
קורטוב מלח
קורטוב פלפל שחור טחון טרי דליק
5 תפו"א
1 תפוח אדום טרי
תחילת ההכנה
קודם נוודא שהגדי אמנם מת. זאת נעשה בעזרת פטיש חמש קילו או
מקדחה. לאחר הווידוי נוציא את עיני הגדי מחוריהן, בזהירות, לא
לקלקל את צורת המוח, ונאכסנן במקפיא (בזהירות, שהאישונים לא
ידבקו לשפת המקפיא). את שיני הגדי נוציא בעזרת פלייר או מקדחה
ונשים בקערה בגודל בינוני, בה נכין קצפת לקישוט מאוחר יותר.
אופן הכנת הקצפת
מראש נדאג להוציא את השיניים הרקובות, ולהפרידן מן הבריאות,
שבהן נשתמש. את השיניים והעצמות נכתוש בעזרת פטיש 5 קילו או
מקדחה. תהליך זה עשוי לקחת ימים, אבל לא נאמר נואש ונבצע את
המלאכה עד תומה (ניתן לשלם לתאילנדי ח"י שקלים, על מנת שהוא
יעשו את העבודה). לאבקה הכתושה נוסיף את החלב, ובעזרת מקציף
חשמלי או מקדחה, נקציף עד להשגת בלילה קטיפתית בעלת צבע אפור.
את הבלילה נשפוך לכלי פלסטיק אטום ונאכסן במקרר.
הכנת התבשיל
את שאר הגדי נכניס למעבד מזון יחד עם התבלינים ותפוחי האדמה.
יש להפעיל על מהירות גבוהה עד להשגת עיסה ורדרדה. לאחר מכן
נוציא את חתיכות העצם שנתקעו בין סכיני מעבד המזון ונוסיפן
לקערה יחד עם השיניים.
את העיסה נשפוך לתבנית בצורת עז ונשים בתנור למשך 5 שעות על אש
בינונית. לאחר מכן ננמיך את האש למינימום ונמשיך לבשל עוד 3
שעות. ניתן לבדוק אם התבשיל מוכן בעזרת קיסם או מקדחה - לתקוע
במרכז התבנית, ואם הקיסם (או המקדחה) יוצא יבש, זה מוכן.
בשלב הבא, נמרח את הקצפת (שהכנו מבעוד מועד) על התבשיל, בעזרת
שפכטל או מקדחה, ולא נשכח את הצדדים. נשים את התבנית לקירור
במקרר למשך הלילה.
אופן ההגשה
בעזרת סכין חדה או מקדחה נחתוך את התבשיל למשולשים שווי שוקיים
(בזהירות, לא להרוס את צורת הקצפת). לשים בצלחות, כאשר נשמור
את העיניים (ששמרנו בפריזר) בשביל הצלחת של בעל הבית, ונשים
אותן כשהן מסתכלות האחת על השניה במרכז הצלחת (שימו לב להדביק
אותן היטב על הקצפת, לבל יתגלגלו על השולחן).
הולך טוב במיוחד עם יין לבן חצי-יבש אמרלד ריזלינג (או קולה
לילדים). לקינוח אפשר להתחלק בתפוח.
בתאבון! |