[ ביית אותי ]   [ עדיפה ]   [ עזרה ]  [ FAQ ]  [ אודות ]   [ הטבלה ]   [ דואל ]
  [ חדשות ]   [ אישיים ]
[
קול-נוע
]
 [
סאונד
]
 [
ויז'ואל
]
 [
מלל
]
 
New Stage
חיפוש בבמה

שם משתמש או מספר
סיסמתך
[ אני רוצה משתמש! ]
[ איבדתי סיסמה ): ]


מדורי במה









פיצה
הבצק בהתפחה


פיצה
הפיצה בהתפחה


פיצה
הפיצה בתנור


פיצה
יאמי זה מוכן




העולם הוא עגול, ככה תמיד אמרו לי, ומה יותר עגול מגלגלים?.
הנה כעת חודש יוני ואני יושב ונזכר בימים העליזים בצבא.
היה זה בשעה חמש לערך בה נקראתי למשרד המפקד ששכן
ברמת הגולן וקיבלתי פקודה להצטרף לליווי רכבו לאי שם בדרום.
דווקא בלילה ודווקא במוצ"ש? אבל מי בכלל מתווכח בצבא.
מה שהרגיז אותי יותר זה שהפסדתי את ארוחת הערב, ואני כל כך
אהבתי את ארוחת צאת השבת בצבא, בעצם כשאני חושב על זה
אהבתי את כל הארוחות כן גם של מי שישב על ידי בחדר האוכל.
הטעות הראשונה שעשינו זה שלא תדלקנו בראש פינה כיוון שמשם
עד מי יודע  היכן לא נמצאה תחנת דלק צבאית.
בעפולה נכנסנו לאחד מהבסיסים וביקשנו דלק, אי לא אשכח להם
איך שסילקו אותנו בבושת פנים, מה כבר ביקשנו.
המחוג לא ממש התחשב במצב והנורית האדומה כבר דלקה, כעת
זה עניין של חירום, חייבים לעשות משהו.
נכנסנו לבסיס במחנה 80 וביקשנו לראות את המפקד התורן.
הש.ג אמר שהמפקד ישן וקרא לסמל התורן, הסברנו לו את הבעיה
אבל הוא סרב לקחת אחריות, מאידך הסכים ללוות אותנו לחדרו
של המפקד התורן, והמתין בחוץ למוצא פיו.
" נו מה הוא אמר?"
"המפקד אמר שתיתן לנו 50 ליטר תמורת תלושים" עניתי
"מאיפה אני אקח?"
" מהמשאיות שממתינות למחר" אני ממשיך לשקר במצח נחושה.
אחרי שמילא לנו דלק הייתי רעב, מהמתח ובכלל כיוון שתמיד אני
רעב. "נזמין פיצה בחדרה" אומר לי הנהג ואני כבר נדלק.

החומרים לבצק:

25 גרם שמרים
3 כוסות קמח עד 3 וחצי כוסות
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
1 ורבע כוסות מים חמימים
2 כפות שמן זית

רוטב:

2 עגבניות שקולפו בושלו בשמן זית עד צמצום הנוזלים
קופסת רסק עגבניות שהוספה לסיר עם הרוטב המצומצם
מלח
אורגנו
מעט פפריקה
פלפל שחור

ציפוי:

גבינה צהובה מרוסקת או מוצרלה
פירורי גבינת פטה או בולגרית
אורגנו
מעט טימין יבש
זיתים פרוסים
פרוסות דקות של עגבניות שרי

ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק לעיסה אחידה, אם חסר קמח
להוסיף בזהירות ( אני מכין במעבד המזון).
מורחים את הבצק במעט שמן זית ומניחים בקערה גדולה שיתפח
(מכסים בניילון או מגבת).
אחרי שעתיים לשים ומחלקים לשניים, מכל חלק מכינים פיצה עגולה,
מורחים עליה מהרוטב בעדינות ומכניסים לתנור לתפיחה נוספת בחום
של 50 מעלות לעשר דקות, רק שיתפח מעט.
מוציאים מחממים את התנור ל 200 או 220 מעלות מפזרים את חומרי
הציפוי ומכניסים לתנור הלוהט עד שרואים שאפוי.

אגב מהחצי השני אפשר להכין פוקצ'ה.


ואז כשהפיצה מוכנה והקרטון בידיים שלנו אנחנו נכנסים לרכב ומרביצים
מהירות רק להגיע לאיזה מקום ולזלול.
לפתע אני שומע במכשיר הקשר:
" קודקוד צבי כאן רומח, הגלגלים שלך עקף אותי במהירות מופרזת האם
אתה רוצה שאעצור אותו?"
כשעצר אותנו התחלתי לגמגם ויצא לי " אולי אתה רוצה פיצה?"
הלכה הפיצה!

קיבלתם תיאבון?
הקדרה של ששת:
http://www.softy.co.il/UserPage.asp?UserId=749







loading...
חוות דעת על היצירה באופן פומבי ויתכן שגם ישירות ליוצר

לשלוח את היצירה למישהו להדפיס את היצירה
היצירה לעיל הנה בדיונית וכל קשר בינה ובין
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.
המים זה מקור
חיים.

המקור של חיים
מימי.


תרומה לבמה




בבמה מאז 25/11/04 4:08
האתר מכיל תכנים שיתכנו כבלתי הולמים או בלתי חינוכיים לאנשים מסויימים.
אין הנהלת האתר אחראית לכל נזק העלול להגרם כתוצאה מחשיפה לתכנים אלו.
אחריות זו מוטלת על יוצרי התכנים. הגיל המומלץ לגלישה באתר הינו מעל ל-18.
© כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות ל
ששת שצ

© 1998-2024 זכויות שמורות לבמה חדשה