[ ביית אותי ]   [ עדיפה ]   [ עזרה ]  [ FAQ ]  [ אודות ]   [ הטבלה ]   [ דואל ]
  [ חדשות ]   [ אישיים ]
[
קול-נוע
]
 [
סאונד
]
 [
ויז'ואל
]
 [
מלל
]
 
New Stage
חיפוש בבמה

שם משתמש או מספר
סיסמתך
[ אני רוצה משתמש! ]
[ איבדתי סיסמה ): ]


מדורי במה







יוריק כהן-צדק
/
אני והכיור

ניגשתי לשטוף כלים. הכיור היה מלא בצלחות, צלוחיות מפלסטיק,
מזלגות, כפיות, כוסות קפה, כוסות מיץ, כוסות פלסטיק עם שאריות
שוקו, וכל מיני כלים ואביזרים ששימשו אותנו בהכנת האוכל. לפני
שמתחילים בעבודה חשוב להקפיד על מספר פעולות שהן חלק בלתי נפרד
מהשטיפה עצמה: יש להוריד ולסדר במקומם, את הצלחות היבשות מהחלק
העליון של מתקן הייבוש, כל צלחת על פי גודלה ואופייה. אחר כך
לטפל בכוסות ובשאר הדברים שנמצאים בחלק התחתון. המטלית שפרושה
ליד מתקן הייבוש, ותפקידה הוא לספוג את המים שירדו מהשטיפה
הקודמת, חייבת לעבור סחיטה ידנית ולנקז ממנה את כל המים הישנים
ושוב לפרוש אותה מוכנה לעבודה כמעט יבשה. מתקני הסכו"ם: מחזיק
הכפיות, שהוא בעצם כוס גדולה וישנה מקרמיקה, אין לו חור ניקוז
בתחתיתו ולכן יש להוציא את מעט הכפיות והמזלגות הקטנים של
הבנות שנותרו בו ולשטוף את המים שהצטברו. זו פעולה חשובה
ביותר, שאם לא נעשית כל שטיפה, יכול להיווצר טחב לאחר מספר
ימים מועטים. לעבור למתקן הייבוש של הסכו"ם הגדול ולסדר כל
מזלג, סכין, או כף במקומם. מתקן זה משמש גם לייבוש כלי עבודה
קטנים ושהם בשימוש יום יומי כמו קולף ירקות, כותש שום, או מצקת
קטנה. מטלית נוספת סחוטה, יש לבדוק, פרוסה על מפתן הכיור.
קערית הנירוסטה המשמשת לסבון הכלים צריכה להיות מלאה במים
חדשים ובסבון נקי ממיכל הפלסטיק שנמצא בארון מתחת לכיור.
להוציא מספיק תרכיז מהסבון על מנת לקבל את הריכוז הנכון של מים
סבונים היוצרים קצף סמיך וריחני לשטיפה טובה: יש לחזור על
פעולה זו במהלך העבודה על פי צורך.  ועכשיו עוד מספר דברים
לפני הניקוי: להדליק את הרדיו שמונח על כותרת כוננית האנגלסון
משמאל, ולוודא שהתחנה הנבחרת בקליטה טובה ממרחק. המיקום של
המכשיר ליד החלון ומשום מה יש בעיית קליטה במקום זה. לרוב
כשאני לבד במטבח וזו שעת ערב לא מאוחרת, העדפה היא לשירים
בעברית ישנים, מאוד ישנים. מגבת יבשה תלויה קרוב על דלת המקרר.
השיש משמאל לכיור נקי מכלים וחפצים. ולכיור:את מגש האשפה הקטנה
לרוקן: לקוות ששקית ניילון מוצמדת לדפנותיו, כך בזריזות רבה
אאסוף את השקית המלוכלכת,  אסגור אותה בקשר, ואאחסן בתוך הפח
הגדול שמתחת לכיור. במקרה שמגש האשפה נותר ללא שקית, והוא
התמלא באשפה הרטובה והנמרחת, אז העבודה יותר קשה אך מאוד
חיונית בשלב זה. להוציא את הפח הגדול ממקומו ואת המגש להצמיד
לפתחו, ולנער את כל תכולת המגש, ככל האפשר, ואם יש צורך יש
להשתמש ביד הפנויה ולנגב את הלכלוך הדביק מהמגש. את המגש אני
מניח בצד השיש. אליו אחזור מאוחר יותר. אני מושיט את ידיי,
נוטל את הספוגית הרטובה ממים וסבון ומתחיל לשפשף ולסבן. אין
סדר מיוחד מה קודם צלחות או סתם מזלגות וסכינים. מה שחשוב בשלב
זה, שכל מה שבה ליד על פי מיקומו בכיור, יונח במקום אחד על פי
שיוכו, כך תוך כדי עבודה מפרידים וממינים את כל תכולת הכיור
המבולגנת. אני מקפיד לקחת כוס אחת ולתוכה לרכז את כל הכפיות,
את שאר הסכו"ם ניתן להניח על השיש ללא חלוקה פנימית מיוחדת. את
כל כלי הפלסטיק בתורם, את הצלחות, העמוקות והשטוחות, ואם יש את
הסירים, אקפיד לנקות מכל הצדדים, גם החיצוניים. לכלי הפלסטיק
נחוץ שפשוף חזק ויסודי יותר. נראה ששאריות שמן אינן יורדות מהר
מחומר זה. באופן כללי סבון הכלים פועל יפה על רוב סוגי המאכלים
בעיקר על שמן ודומיו. שונה הסיפור על שאריות שוקולד כמו
הממרחים השונים שהבנות אוכלות: כאן בבירור רואים שאין השוקולד
מתפרק ונעלם ולכן לפני העבודה עם הספוגית חייבים להסיר ככל
האפשר את השוקולד שנשאר על הסכין או המזלג, בעזרת כלי נוסף או
אפילו בידיים. כך הספוגית לא תתמלא בשוקולד שיעבור לכלים
אחרים. בסוף כל מלאכת השפשוף הכיור צריך להיות ריק מכלים: במצב
זה נעזוב את הכלים ולפני שטיפה במים זורמים (בכל שלב הסיבון
הברז כמובן סגור) ננקה את הכיור משאריות אוכל שעדיין נותרו
לאחר כל השלבים. ויש הרבה מהם בדרך כלל . אני לא מעוניין שתוך
כדי שטיפה ייסתם פתח הכיור והכיור יתמלא במים לא נקיים. את
השאריות נרכז על מכסה פתח יציאת המים ומשם את כל הלכלוך נרוקן
לתוך הפח הגדול. יש לבדוק שהחורים של המכסה שהוא בעצם מסננת,לא
סתומים בחלקי אורז ופסטה דביקה,  ואז להחזיר אותו למקומו. זהו,
עכשיו אפשר להתחיל לשטוף במים. בחורף יש לווסת קצת מים חמים
ובקיץ כדאי להשתמש אך ורק במים קרים. התחושה הרבה יותר נעימה,
ומענגת. השטיפה תעבור ללא תקלות מיוחדות אך יש להקפיד להניח את
כל הכלים במקומם ולפי הסדר: כיוון שמתקן הייבוש אינו מספיק לכל
הכלים, אתחיל עם הצלחות שיעמדו יפה במקומם ואת כל כלי הפלסטיק
הקלים והלא שבירים  במקרה הצורך עליהם. וזה עקרון שצריך להנחות
אותנו תמיד. כלי חרסינה וכלים כבדים יונחו למטה ובמקום בטוח,
וכלי פלסטיק וכלים קלים בחלק עליון של כל ערמה. כפיות למקום.
שם גם מקומם של המזלגות הקטנים של הבנות. בסוף יישאר מתקן
לייבוש כלים עמוס ורטוב, ושיש רטוב ומלא סבון. אקח את המטלית
המונחת על מפתן הכיור, אסחט, ואעביר על פני השיש, כך במספר
פעמים של סחיטה וניגוב עד לקבלת התוצאה הרצויה: שיש נקי ויבש
כמעט מסבון. את הכיור אשטוף במים כשפתח היציאה ללא המכסה.
לבסוף את מגש האשפה אנקה בשפשוף מהיר עם הספוגית, קצת מים,
ואחזיר אותו לפינה השמאלית התחתונה של הכיור. אין צורך בשלב זה
להחזיר את המכסה לפתח היציאה. ננגב את הידיים טוב טוב,ניקח כוס
חדשה, כפית, נמלא קצת במים בקומקום, ונרתיח אותם . זה הזמן
לשתות קפה חזק וטוב.







loading...
חוות דעת על היצירה באופן פומבי ויתכן שגם ישירות ליוצר

לשלוח את היצירה למישהו להדפיס את היצירה
היצירה לעיל הנה בדיונית וכל קשר בינה ובין
המציאות הנו מקרי בהחלט. אין צוות האתר ו/או
הנהלת האתר אחראים לנזק, אבדן, אי נוחות, עגמת
נפש וכיו''ב תוצאות, ישירות או עקיפות, שייגרמו
לך או לכל צד שלישי בשל מסרים שיפורסמו
ביצירות, שהנם באחריות היוצר בלבד.
כתבי יד נשרפים
ועוד איך!




-שובר מוסכמויות
של שוברי
מוסכמויות


תרומה לבמה




בבמה מאז 18/7/08 5:37
האתר מכיל תכנים שיתכנו כבלתי הולמים או בלתי חינוכיים לאנשים מסויימים.
אין הנהלת האתר אחראית לכל נזק העלול להגרם כתוצאה מחשיפה לתכנים אלו.
אחריות זו מוטלת על יוצרי התכנים. הגיל המומלץ לגלישה באתר הינו מעל ל-18.
© כל הזכויות לתוכן עמוד זה שמורות ל
יוריק כהן-צדק

© 1998-2024 זכויות שמורות לבמה חדשה